“Een Stamppot Spinazie, met een franse worst. Dit gerecht wordt op smaak gebracht met bacon, wortel & ui. Een overheerlijke stevige maaltijd wanneer je aan het vissen bent in Frankrijk!”
Bereidingstijd: 30min
Voor 2 personen
Ingrediënten
- Aardappels: 4
- Witte ui: 1
- Wortels: 2
- Franse worst: 1
- Bacon: 250g
- Knoflook: 1 teen
- Spinazie: 250g
- Water: 1.5L
- Olijfolie: 1 el
Beschrijving
- Snijd de aardappels in grove stukken.
- Kook de aardappels voor 20min in 1.5L water.
- Snijd ondertussen de wortel, ui, knoflook en worst.
- Wanneer de aardappels nog 8 minuten moeten koken, start je met het bakken van de groenten, worst & bacon. Laat 4-5 minuten bakken.
- Voeg dan de spinazie toe aan de pan.
- Goed doorroeren, zodat de spinazie slinkt.
- Giet dan de aardappels na 20min koken af.
- Prak de aardappels met een vork.
- Voeg wat peper & zout toe.
- Meng de mix van groenten en vlees door de pan met gepureerde aardappel.
- Even goed mengen, en eet smakelijk!